Στην ημερίδα Real Market παρουσιάστηκε η πρώτη δημοσκοπική έρευνα για τις τιμές αξιών μίσθωσης και αγοράς ακινήτων που διεξήχθη από τη Metron Analysis και ανέλυσε ο κ. Στράτος Φαναράς.

Μαζί με θεσμικούς φορείς και στελέχη της αγοράς είχα την τιμή να συμμετέχω στη συζήτηση που ακολούθησε εισφέροντας τη διττή οπτική της εμπειρίας μου ως Δικηγόρου και Γενικής Γραμματέως Τουρισμού:

*Αναμένεται μια ήπια διόρθωση των τιμών των κατοικιών τους επόμενους μήνες, εφόσον διατηρηθεί το υφιστάμενο οικονομικό κλίμα.

*Απαιτείται άμεση καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου από την ΕΤΑΔ.

*Όσον αφορά το πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις πέραν αυτών που ήδη έχουν γίνει, όπως έχει προαναγγείλει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όπως το να συνδεθεί η απόκτηση golden visa με υποχρεωτική διάθεση του ακινήτου μόνο για μακροχρόνια μίσθωση και να τεθεί χρονικός περιορισμός στη βραχυχρόνια μίσθωση ανά έτος, ανάλογα με την περιοχή.

Θερμά συγχαρητήρια στην εταιρία παραγωγής Update Entertainment και τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών Αττικής για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους!