Στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης της Αθήνας που προβάλλει δυναμικά όλους τους κλάδους του τουρισμού και καλύπτει τις ανάγκες όλων των Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του κλάδου, στην 9η Athens International Tourism and Culture EXPO 2022 που συγκεντρώνει συμμετοχές από σημαντικούς παράγοντες και φορείς του τουριστικού τομέα, διευρύνει τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ δίνει ευκαιρίες για επαγγελματικές επαφές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Συγ/κεκριμένα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απηύθυνε χαιρετισμό όπου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο τουρισμός συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αποφυγή της ερημοποίησης, ενώ στηρίζει εκτός από τις επενδύσεις και το ισοζύγιό μας. Είναι ένας τομέας ο οποίος ενισχύει διπλά την οικονομική δραστηριότητα. Εξού και πληθαίνουν οι επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους που στρέφονται επικουρικά στον τουρισμό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους μέσω της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει ο κλάδος. Εταιρείες άσχετες με το αντικείμενο και χωρίς καμία προηγούμενη εμπλοκή στον κλάδο προχωρούν, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων, σε εξαγορές ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν μονάδες φιλοξενίας».

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι «στην πατρίδα μας, ο τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα δημιουργίας εγχώριου εισοδήματος, ενώ διαθέτει μια έντονη περιφερειακή διάσταση, άμεσα μάλιστα συνδεδεμένη με τα νησιά μας. Ως εκ τούτου, οι περιφερειακοί εμπλεκόμενοι φορείς (stakeholders) πρέπει να συμμετέχουν στην διαμόρφωση της τουριστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Για την εξασφάλιση, λοιπόν, της αειφορίας του νησιωτικού προορισμού και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του προορισμού, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη, κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου όλοι μαζί, ιδιωτικός τομέας, κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Tέλος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απέδωσε τιμητική πλακέτα στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που σε συνεργασία με την LEADEREXPO συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά ως αποκλειστικός εκπαιδευτικός χορηγός στην 9η Athens International Tourism and Culture EXPO 2022.

Σημειώνεται ότι οι ταλαντούχοι και φιλόδοξοι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Τουρισμού των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στελεχώνουν όλα τα λειτουργικά τμήματα της έκθεσης (υποδοχή, κέντρο εγγραφών, γραμματεία, περίπτερα εκθετών, B2B συνέδρια), αλλά και όλα τα τμήματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Επίσης, την έκθεση πλαισιώνουν και οι σπουδαστές της Σχολής Γαστρονομίας, οι οποίοι επιμελούνται  τα γεύματα όλων των Hosted Buyers, με συνταγές εμπνευσμένες από την Ελληνική Κουζίνα.