Η ανάδειξη στρατηγικών πυλώνων της ελληνικής οικονομίας που φέρνουν υπεραξίες και αποτελούν αναπτυξιακό μοχλό, ήταν ο στρατηγικός στόχος της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση Expo Dubai 2020.

Στην εν λόγω έκθεση διεθνούς εμβέλειας η Ελλάδα, με ευθύνη της Enterprise Greece, προέβαλε οκτώ τομείς με αναπτυξιακή δυναμική: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός / πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας.

Ως γνωστόν, στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο τουρισμός, γενικός και θεματικός και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε ο πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος της χώρας, καθώς και οι δυνατότητες του θεματικού τουρισμού, αλλά και οι τουριστικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη της στην ΕΧΡΟ 2020 Dubai, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, περιηγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο και απηύθυνε ομιλία σε εκλεκτούς εκπροσώπους των φορέων τουρισμού, παρουσιάζοντας την ολιστική τουριστική εμπειρία που προσφέρει 12 μήνες το χρόνο η Ελλάδα του 2022.

Ειδικότερα η κα Αναστασοπούλου επεσήμανε την ανάγκη στοχευμένης προβολής της χώρας μας σε τομείς που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα όπως “city breaks/greekends”, γαστρονομικό και πολιτιστικό τουρισμό, τουρισμό ευεξίας, αλλά και θαλάσσιο τουρισμό και yachting.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας συζήτησε με κρατικούς αξιωματούχους τουριστικού κλάδου, όπως ο κ. Issam Kazim, CEO του Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, με στόχο την επανενεργοποίηση του πλάνου δράσης του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, την προώθηση εναλλακτικών προορισμών στη χώρα μας, αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και τις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κ. Εsam Ahmed Abughazyain και Dr. Fabiana Maccarini, εκπροσώπους της P&O Marinas, μέλους του Ομίλου DP World, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους διαχείρισης λιμένων και logistics, για τις προοπτικές συνεργασίας με στόχο την αναμόρφωση και διαχείριση τουριστικών λιμένων στρατηγικής σημασίας στη χώρα μας.

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε με τον κ. Bob Kabli, υψηλόβαθμο στέλεχος της Emirates, καθώς και με εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων tour operators της χώρας, Emirates Holidays και Dnata αντιστοίχως, κ.κ. Emily Jenkins και Meerah Kermit, με στόχο την προώθηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων.