Στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, συμμετείχε  η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου με τους κ.κ. Κυριάκο Κενεβέζο, Πρέσβυ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και Γεώργιο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τη δημοσιογράφο, κα. Μάγδα Τσέγκου, στο πλαίσιο της «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT» με θέμα: «Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

«Από τα όµορφα χωριά φωλιασµένα κάτω από τη σκιά των επιβλητικών ορεινών όγκων, αυτών της Οίτης, του Τυµφρηστού και της Όθρυος, µέχρι τις παραλίες και τον Μαλιακό κόλπο και από τον Σπερχειό ποταµό και τους υγροβιότοπους µέχρι τα καταπράσινα τοπία, γεµάτα έλατα και βελανιδιές και τη µαγευτική θέα, η Φθιώτιδα στο κέντρο της Ελλάδας, µε πρωτεύουσα τη µεγαλύτερη πόλη της, τη Λαµία, είναι ένας προορισµός για κάθε στιγµή και εποχή µε πληθώρα δραστηριοτήτων», επισήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Tο σημαντικό άυλο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα και η στενή σύνδεση της περιοχής με κομβικά σημεία της ελληνικής ιστορίας (Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος), καθώς και τα αξιοθέατα και τα μνημεία που συνδέονται με αυτά, όπως (α) το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου σε ανάμνηση της μάχης στην Αλαμάνα, (β) το μνημείο του Λεωνίδα καθώς και (γ) το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, καθιστούν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα προορισμό», υπογράμμισε περαιτέρω η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας διαθέτει μία σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα ως ακολούθως:

• Εγγύτητα με την Αθήνα και σύνδεση με εθνικά δίκτυα μεταφορών (εξυπηρέτηση από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο μεταφορών που διασυνδέει την περιοχή με τις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας καθώς και σιδηροδρομική συνδεσιμότητα)

• Σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και σύνδεσή τους με σημαντικά ιστορικά γεγονότα (Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος).

• Εναλλαγή τοπίων και μορφολογίας (ορεινά οικοσυστήματα, σημαντική ακτογραμμή).

• Αξιόλογους ιαματικούς πόρους

• Υπέροχους ναούς και μονές», κατέληξε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.