Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, συμμετείχε στον  4ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ, Συνάντηση Επιτροπής “Εμπορίου & Επενδύσεων”. 

Στη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Γ. Τσούνης, ο Γενικός Γραμματέας των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών  κ. Ι. Σμυρλής και ο κ. Ν. Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα η διερεύνηση τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με την χώρα μας στον τομέα του τουρισμού, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της διατήρησης των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με την πατρίδα μας για μεταφορά προσώπων αλλά και εμπορευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και της επέκτασης τους στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Επίσης οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στον τομέα των επενδύσεων και κυρίως στις «πράσινες» και «ψηφιακές» τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας.