Στην ετήσια συνάντηση της ελληνικής βιομηχανίας τουρισμού, στο συνέδριο «Choose Greece 2022», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, μιλώντας στο πάνελ «Θαλάσσιος Τουρισμός και νέες στρατηγικές marketing», όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρτσμού (ΕΠΕΣΤ), κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο αντιπρόεδρος της Hellenic Association of Professional Tourist Cruise Ships, κ. Νικόλαος Βουλουμάνος, ο πρόεδρος της VERNICOS YACHTS, κ. Γιώργος Βερνίκος καθώς και ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Α. Τσάρτας, αναφέρθηκε στο ολιστικό σχέδιό του Υπουργείου Τουρισμού για την ουσιαστική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επεσήμανε ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει, οφείλουμε να προσαρμοστούμε κι εμείς στις μεγάλες αλλαγές, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το καλύτερο μας πρόσωπο, βάζοντας τις σωστές βάσεις για το μέλλον, δίνοντας πράσινες, καινοτόμες, προσβάσιμες και βιώσιμες λύσεις, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μια ισχυρή και ασφαλής χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό και ταξιδιωτικό χάρτη.

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, υπογράμμισε ότι πρέπει να εστιάσουμε σε όλα αυτά που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο μέλλον, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό στο παρόν, μέσα από ένα μεθοδικό, ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε ένα πλαίσιο βιωσιμότητας,  λαμβάνοντας υπόψη διαθέσιμους πόρους, συγκεκριμένους στόχους και αναδυόμενες τάσεις.