Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της ενίσχυσης της προσέλκυσης τουριστών με ειδικό ενδιαφέρον για τα ιστορικά οχήματα, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε τη Δευτέρα 16/5 συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α). κ. Δημήτρη Βερναρδάκη και ΦΙΛ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Φωτεινόπουλο.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν υφιστάμενες δράσεις και συνεργασίες της ΦΙΛ.Π.Α. και Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α. οι οποίες προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παράλληλα προβάλλουν ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς (Concours d’ Elegance, Συνάντηση Αθηνών, Άλιμος Classic Car Sunday, Regularity Rallies, διεθνές ράλι ΦΙΛΠΑ, εαρινό ράλι Σπετσων κ.α.), όπως και νέες δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, καθώς τα ιστορικά οχήματα αποτελούν αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, οι δύο πλευρές  δεσμεύτηκαν για συνέχιση των συζητήσεων με στόχο τον σχεδιασμό στρατηγικής για την ανάπτυξη της εν λόγω θεματικής μορφής τουρισμού.