Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με την κα Ειρήνη Σαρίογλου, Γενική Γραμματέα του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα».

Η κα Σαρίογλου παρουσίασε εν συντομία την ιστορία του φεστιβάλ, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2016 από το ΙΔΙΣΜΕ με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του ακριτικού νησιού και την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης, αποτελώντας πόλο έλξης για τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο, με τις συμμετοχές πλέον να ξεπερνούν τις 800 ταινίες ετησίως. Πέρα από την πολιτιστική αξία του φεστιβάλ επεσήμανε τα οφέλη στην τοπική οικονομία και ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα για το ενδιαφέρον που επέδειξε κατά την τελευταία διοργάνωση.  

Η Γενική Γραμματέας τόνισε τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης του θεσμού αλλά και εν γένει ανάδειξης του Καστελλορίζου, τόσο λόγω της ιστορίας του όσο και της γεωπολιτικής του θέσης, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή της για στενότερη συνεργασία προς ευόδωση του κοινού αυτού σκοπού.