Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε σήμερα με την κα. Τζίνα Πολέμη και τον κ. Απόστολο Κόρακα, εκπροσώπους της νεοσύστατης Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού (HCPY Greece).

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα των σκαφών αναψυχής, με σημείο αναφοράς την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του χώρου.

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι «ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας μας με τη συνολική οικονομική συμβολή του να ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στο 1,4-1,5% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η έμμεση συμβολή θεωρείται ότι είναι 4 με 5 φορές υψηλότερη».

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «στο Υπουργείο Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι σε δύο άξονες: τη βελτίωση των υποδομών των τουριστικών λιμένων-μαρινών και τη νέα στρατηγική μάρκετινγκ που τοποθετεί τον θαλάσσιο τουρισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας».