Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε μια λίαν εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Γιάννη Τούντα, Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντή Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, με τον οποίο συζητήσαμε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του τουρισμού υγείας στη χώρα μας, όπως και το «1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας», το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 & 5 Μαΐου 2023, στην Αιδηψό και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου από την Ευρώπη και όχι μόνο, με στόχο να αποτελέσει ένα πραγματικό φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών, καινοτομίας και αμοιβαίας υποστήριξης.

Ο τουρισμός υγείας περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών: Όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη, αλλά και τα κέντρα αποκατάστασης, τα ιαματικά λουτρά, όπως και τις υπηρεσίες ευζωίας και ευεξίας.

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει ο παγκόσμιος ιατρικός τουρισμός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία τα 180 δισ. ευρώ έως το 2025, σύμφωνα με το SchengenVisaInfo.com.

Ο τουρισμός υγείας αποτελεί παγκόσμια τάση και η Ελλάδα στοχεύει να γίνει κύριος προορισμός, αξιοποιώντας τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες της, ως χώρα καταγωγής του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Με ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ποιότητας, επαγγελματίες υγείας υψηλού προφίλ, πολλές ιαματικές πηγές και εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, το «1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας» θα επιχειρήσει να αναδείξει τις έμφυτες ιδιότητες της χώρας με τη συμβολή Ελλήνων και ξένων ειδικών, καθώς και εκπροσώπων εθνικών επιστημονικών, επαγγελματικών και κυβερνητικών οργανισμών, αλλά και τους τρόπους σύμφωνα με τους οποίους, τα ταξίδια υγείας μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή, την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης.