Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα με αφορμή την σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στην θέση Αθερινός η οποία υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Μεγανησίου και του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δραστηριότητα του Δήμου Μεγανησίου και ειδικότερα η εστίαση του στον Θαλάσσιο Τουρισμό και το Yachting με την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισήμανε την κοινή οπτική ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη θετική προοπτική στους τουριστικούς λιμένες, το yachting και γενικότερα τον ναυτικό τουρισμό υπό το πρίσμα των προκλήσεων της επικαιρότητας και της επιτυχημένης τουριστικής σεζόν του 2022.

Παράλληλα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι θα συνεχιστεί με γοργά βήματα η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του Υπουργείου για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως ξεκίνησε στις αρχές του 2022 με την φιλοεπενδυτική εστίαση των βελτιωτικών αλλαγών στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Αντιστοίχως, ο κύριος Δάγλας αναφέρθηκε στην μεγάλη προοπτική του Δήμου Μεγανησίου, την προσπάθεια που επιτελείται στον τουρισμό και δη τον θαλάσσιο, ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.