Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής της διεθνούς έκθεσης «Olympic Yacht Show», κ. Γεράσιμο Γερολυμάτο.

Σημειώνεται ότι το  «Olympic Yacht Show» θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας του Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού, καθώς αναμένονται περισσότερα από 100 σκάφη και 90 εκθέτες από το χώρο της ελληνικής και ξένης επιχειρηματικής σκηνής, τοποθετώντας την χώρα στο χάρτη των διεθνών διοργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η εξέλιξη και ανάπτυξη του Yachting στη χώρα μας  σε μια ρεαλιστική βάση, όπως και σε συνάρτηση με την διατήρηση του φυσικού κάλλους του τόπου μας, ενώ αναφέρθηκαν τρόποι για την θεσμική παρουσία του Υπουργείου Τουρισμού σε ενέργειες που αναδεικνύουν την ελληνική ναυπηγική δεξιοτεχνία και το ποιοτικό τουριστικό προϊόν.

Η κα. Αναστασοπούλου επισήμανε τη σπουδαιότητα της εν λόγω διοργάνωσης για την προβολή και την εξωστρέφεια της χώρας, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού.

Αντιστοίχως ο Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, την αναγκαιότητα ενός πλωτού Yacht Show στην Ελλάδα με υψηλή αισθητική, καθώς και την πολυεπίπεδη υπεραξία που δημιουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το Olympic Yacht Show.   

Η Γενική Γραμματέας, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, διαβεβαίωσε τον κ. Γερολυμάτο ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την αποτελεσματική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, βασισμένη σε καλές πρακτικές της διεθνούς πραγματικότητας και των σύγχρονων δεδομένων.