Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε μια λίαν εποικοδομητική και στοχευμένη συνάντηση με τον κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και την κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Eντεταλμένη Σύμβουλο και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα η διερεύνηση τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο φορέων για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, εστιάζοντας τόσο στην αναβάθμιση, όσο και στον εμπλουτισμό του παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος «Ήλιος και Θάλασσα» με έναν σημαντικό αριθμό περισσότερο εστιασμένων τουριστικών προϊόντων υψηλότερης αξίας, όπως:

• Εμπλουτισμός του κλασσικού προϊόντος «Ήλιος και Θάλασσα», με έννοιες και υπηρεσίες όπως: ευεξία, πολυτέλεια, τοπική γαστρονομία, με σκοπό την αναβάθμιση και επέκταση των κλασσικών καλοκαιρινών διακοπών.

• Θαλάσσιος τουρισμός, όπου γίνονται προσπάθειες αφενός για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων, αφετέρου για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της προσφοράς των διακοπών με σκάφος αναψυχής/ ιστιοπλοϊκό.

• Τουρισμός πόλεων, εστιασμένος κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

• Πολιτισμικός και Θρησκευτικός Τουρισμός, ο οποίος έχει ως στόχο την αναβάθμιση και την εκμετάλλευση ορισμένων ιστορικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών μνημείων και μουσείων της Ελλάδας.

• Ιατρικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ευκαιρία ανάπτυξης, υπό την προϋπόθεση ότι το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα συνδυαστεί με επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

• Συνεδριακός τουρισμός, με στόχο την εδραίωση της θέσης της Ελλάδας και την καθιέρωση της χώρας ως επίκεντρο του συνεδριακού τουρισμού για τους διεθνείς οργανισμούς και τις εταιρίες.

• Αθλητικός τουρισμός (π.χ. γκολφ, προπονητικές δραστηριότητες κ.α.), καθώς η τουριστική εμπειρία συνδυάζεται ολοένα και περισσότερο με αθλητική συμμετοχή, είτε ενεργητικά είτε παθητικά. Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, μπορεί επίσης αποδεδειγμένα να βοηθήσει στην ανάπτυξη υπαρχόντων ή νέων τουριστικών προορισμών, στην προσέλκυση ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

• Σύνθετα τουριστικά καταλύματα με εξοχικές κατοικίες αναπτύσσονται σε παραδοσιακούς και νέους προορισμούς αξιοποιώντας τον σχετικό νόμο και την άδεια διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επενδύουν σε ακίνητα.