Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε μια λίαν εποικοδομητική και στοχευμένη συνάντηση με τον κ. Nikita James Nanos, CMC, FCRIC, Chief Data Scientist and Founder του Nanos Research Corporation, διαπρεπή Έλληνα ομογενή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε (α) η διερεύνηση τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας του Καναδά με τη χώρα μας στον τομέα του τουρισμού, καθώς και (β) τα προφίλ και οι διάφορες προτιμήσεις των Αμερικανών και Καναδών ταξιδιωτών αναφορικά με την Ελλάδα.

Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά στην (γ) ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός και ο αναρριχητικός, (δ) στην προσέλκυση νέων επισκεπτών, αλλά και στην (ε) επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Επιπροσθέτως, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική ομογένεια που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των άρρηκτων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο κ. Nikitas James Nanos προσέφερε ως ευγενική χορηγία στη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και δη στο ελληνικό κράτος τις μελέτες του σχετικά με τις τάσεις των αγορών της Αμερικής και του Καναδά για τον ελληνικό τουρισμό.