Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τoν πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), κ. Αντώνη Στελλιάτο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τόσο ο εμπλουτισμός του ελληνικού  τουριστικού οικοσυστήματος με την ανάπτυξη του yachting στη χώρα μας, όσο και η συμβολή της ΕΠΕΣΤ στην προαγωγή του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού.

Ειδικότερα, η κα. Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας, με τη συνολική οικονομική συμβολή του να ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στο 1,4-1,5% του ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η χώρα μας διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τουρισμό με σκάφη αναψυχής στην Ευρώπη, ενώ το yachting μπορεί να μετατραπεί́ σε σημαντική κινητήρια δύναμη για περαιτέρω οικονομική́ ευρωστία των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές, τα πρώτα στοιχεία από τις κύριες αγορές από τις οποίες προσελκύουμε ταξιδιώτες και τουρίστες, μιλούν για αύξηση ακόμη και 30% με 40% σε κάποιους προορισμούς, φέτος. Ωστόσο δεν προτρέχουμε να ανακοινώσουμε μεγέθη και αριθμούς. Ταμείο θα γίνει στο τέλος του έτους, όπως λέει και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας».

Αντιστοίχως ο κ. Στελλιάτος σημείωσε ότι «το ελληνικό yachting είναι ένας ζωντανός επιχειρηματικός κλάδος που έχει τα εχέγγυα να ανεβάσει σε υψηλότερο επίπεδο το brand του ελληνικού τουρισμού», ενώ επισήμανε ότι η ΕΠΕΣΤ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την αποτελεσματική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού. 

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού  ανέφερε ότι «υπάρχει αισιοδοξία για φέτος, ενώ µε τις κατάλληλες κινήσεις ο κλάδος του yachting µπορεί να εκτοξευθεί σε νέα ρεκόρ».