Συνέντευξη στο τουριστικό περιοδικό fvw, στη Rabea Fieguth, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Βερολίνου (ITB Berlin 2023) έδωσε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

👉 Το γεγονός ότι η χώρα φέτος δεν σημείωσε ύφεση, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, οφείλεται και στην επιτυχία του τουρισμού.

👉Βλέπουμε μια αύξηση στις κρατήσεις κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα για την κύρια σεζόν. Ήδη για τον Μάρτιο έχουν γίνει κατά 10% περισσότερες κρατήσεις από ότι το 2022, γεγονός που καταδεικνύει πως σταδιακά παγιώνεται η επιμήκυνση της σεζόν.

👉 Αναμένουμε έσοδα 20 δισ. ευρώ το 2023 από τον τουρισμό, όταν το 2022 ήταν 18 δισ. Σε αυτό θα συμβάλουν και οι πολλοί Γερμανοί τουρίστες, καθώς τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022 είχαν δαπανήσει 2,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 50% περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάτι που φέρνει τη γερμανική αγορά στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τη βρετανική.

👉 Εκσυγχρονίστηκαν 50 τουριστικοί λιμένες, με στόχο κυρίως την προώθηση του #yachting. Περαιτέρω, επιδιώκεται μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εγκατάστασης σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης, η πράσινη πιστοποίηση των λιμένων, ενώ αναμένεται και η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών τους.

Griechenland-Tourismus: Hellas hofft auf 20 Milliarden Euro (fvw.de)

#Τουρισμός #tourism #germany #Γερμανία #τουριστικοί_λιμένες #tourismus