Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου έδωσε συνέντευξη στον Θ. Τσίτσα για Αnt1 Satellite όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τα ακόλουθα:

👉 Μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν τη φετινή χρονιά οι αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων προς τη χώρα μας από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2022.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» είχε ως αποτέλεσμα να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος «high spenders» Αμερικανών ταξιδιωτών.

👉 Οι ΗΠΑ αποτελούν μια αγορά με έντονο ενδιαφέρον και αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα. Στον σχεδιασμό των δράσεων του υπουργείου μας έχει ενταχθεί ο προγραμματισμός συναντήσεων με αεροπορικές εταιρείες που μπορούν να εξυπηρετήσουν αεροπορικές συνδέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα συνδέσεις και με τη Δυτική Ακτή.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων θα διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και η δημιουργία αεροπορικών συνδέσεων με νέους προορισμούς στην Ελλάδα.