Συνέντευξη στον Κώστα Καλέτσιο για το κανάλι της Ναυτεμπορικής έδωσε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για (α) τις θετικές προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας το 2023, (β) τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μέσω της χωρικής και χρονικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και (γ) τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την τουριστική στρατηγική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισήμανε ότι «είναι καλοί οι οιωνοί για τον τουρισμό κατά την έναρξη του 2023, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης των 26,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 71,9% την ίδια περίοδο και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 86,1% το εν λόγω διάστημα».

Παράλληλα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι «ήδη στις διεθνείς εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό ήταν ικανοποιητικά, με αεροπορικές εταιρείες και tour operators να εκφράζουν ενδιαφέρον, και κάποιες μάλιστα εξ αυτών να προχωρούν στην ενίσχυση πτητικών προγραμμάτων και πακέτων διακοπών για τη χώρα μας. Μεγάλοι tour operators, όπως ο γερμανικός όμιλος της TUI και ο FTI, έχουν ανοίξει τα συστήματα των προκρατήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο με την πατρίδα μας να πρωταγωνιστεί στις προσφορές του early booking». 

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε ότι «ο τουρισμός συνιστά πλέον και το όχημα ανάκαμψης για την υψηλή και διαρκή αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευημερία διαρκείας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τους πολίτες της», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο, βιώσιμης ανάπτυξης με τον τουρισμό να εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, να συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αποφυγή της ερημοποίησης, όπως και να στηρίζει εκτός από τις επενδύσεις και το ισοζύγιό μας. Είναι ένας τομέας ο οποίος ενισχύει διπλά την οικονομική δραστηριότητα».

Τέλος, η κα Ολυμπία Αναστασοπούλου ανέφερε ότι «οι προκλήσεις μπορεί να μην έχουν εκλείψει και να μην περιορίζονται πλέον στο πεδίο της δημόσιας υγείας, αλλά να περιλαμβάνουν και γεωπολιτικές αναταράξεις με σοβαρές προεκτάσεις στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο οι προοπτικές για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα παραμένουν θετικές».