Στα πλαίσια της 68ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ – UNWTO), η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου έδωσε συνέντευξη στην κα. Veronica Denizova για το Bloomberg TV Bulgaria.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως (α) η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, (β) η φυσική ομορφιά του τόπου και (γ) η γεωγραφική ποικιλομορφία προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας αφενός (i) ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς και αφετέρου (ii) ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες», τόνισε η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

«Eστιάζουμε ήδη (α) στην υψηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα, μέσω της ποιοτικής ανασυγκρότησης (δηλ. διαφοροποίηση και εμπλουτισμό) του τουριστικού προϊόντος, καθώς και (β) στην αποτελεσματική λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Η φετινή χρονιά αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας στην προσπάθεια που κάνει να ισορροπήσει όλες τις τουριστικές τάσεις οι οποίες «επιλέγουν» την πατρίδα μας. Διότι ναι μεν, χρειαζόμαστε τους high end επισκέπτες, καθώς αυτοί ενισχύουν σημαντικά τα έσοδά μας, αλλά έχουμε ανάγκη και τους all inclusive τουρίστες, επειδή προσφέρουν θέσεις εργασίας και αυξημένο τζίρο», σημείωσε η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-razvitie/118827-gartsiya-e-vse-po-blizo-do-tselogodishen-turizam?fbclid=IwAR189HkDJYLfVUa-SmPECL3j-skx0GjD8i5YvYxDyo0G0W6HEYNkexcPBlo