Η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι αριστούχος απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο με πτυχιακή εργασία για τις Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.), και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) με ειδίκευση σε χρηματοοικονομικά και στατιστική.

Ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,  με εικοσαετή  και πλέον εμπειρία, και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και εταιρίες/οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον εμπορικό, ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Έχει διατελέσει  Νομική Σύμβουλος στο Εθνικό Θέατρο και από το 2010 υπηρετεί ως Νομική Σύμβουλος στον e-E.Φ.K.A.

Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου και υπηρέτησε τους συμπολίτες της ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων. 

Το 2014 με την ίδρυση του Ποταμιού εντάχθηκε στο δυναμικό του, εκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , με ενεργό συμμετοχή στη διατύπωση θέσεων και προγράμματος του προοδευτικού και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστικού χώρου, με δημόσιες παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης ως εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και ενεργός πολίτης.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και έθεσε τις δυνάμεις της στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφια Βουλευτής του ιδιαίτερα απαιτητικού  Νοτίου Τομέα Αθηνών (Β3), συγκεντρώνοντας τις ψήφους 6.500 περίπου προοδευτικών συμπολιτών μας σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων προεκλογικής εκστρατείας.

Τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Μιλάει Αγγλικά,  Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένη με τον Ναυπηγό-Μηχανολόγο Στέφανο Αδαμόπουλο και έχει δύο γιούς 20 και 17 ετών.